İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin en büyük AVM projesi başlıyor
09 Şubat 2011 Çarşamba 11:49

Türkiye'nin en büyük AVM projesi başlıyor

Esenyurt'taki Star Towers'la konut sektörüne giren Red Star'ın sahibi Nedim Özbek, üç ay içinde Türkiye'nin en büyük AVM projesine start verecek.

Türkiye'nin en büyük AVM projesi başlıyor

Esenyurt'taki Star Towers'la konut sektörüne giren Red Star'ın sahibi Nedim Özbek, üç ay içinde Türkiye'nin en büyük AVM projesine start verecek. Özbek, 400-500 milyon dolara mal olacak proje için 'Türkiye'de bir ilk olacak' diye konuştu

RED Star markasıyla tekstil sektöründe faaliyet gösteren Nedim Özbek, geçen yıl Esenyurt'taki Star Towers projesi ile konut sektörüne girmişti. RDS isimli bir firma kurarak, Reform İnşaat ile birlikte Star Towers'a start veren Özbek, aynı ortaklık ile Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezini kurmanın planlarını yaptıklarını açıkladı. İstanbul'un batısında inşa edecekleri projenin hem büyüklük hem de tasarım olarak, Türkiye'de bir ilk olacağını söyleyen Özbek, 400-500 milyon dolara mal olmasını planladıkları proje için 3 ay içinde kazmayı vuracaklarını belirtti.

Alışveriş merkezinin içinde özel bir hayvanat bahçesi bulunacağını anlatan Özbek, 'İstanbul'un en iddialı AVM'sini yapacağız. Yeni projelerimizde bizimle ortak olmak isteyen Amerikalı ve Arap yatırımcılar var. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor. Bu AVM projesine yabancı ortakla da başlayabiliriz' diye konuştu. RDS & Reform İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, 582 konuttan oluşan Star Towers'ta dairelerin yaklaşık yüzde 40'ının satıldığını ifade eden Özbek, 'Şu ana kadar daireler yüzde 12 prim yaptı. 2012'nin son çeyreğinde dairelerin tamamı teslim edilecek. Bu süreçte prim oranı yüzde 40'ı bulur diye tahmin ediyoruz' dedi.

||| KONUTA DEVAM

RDS & Reform İnşaat olarak konut projelerine devam edeceklerini vurgulayan Özbek, 'Bu yıl içinde başlamayı planladığımız bir de konut projesi var. Yine İstanbul'un batısında olacağız. Ve lüksü ucuza satacağız. Konut adedi olarak artık rakamlarımız Starcity'nin altında olmaz. 800-1000 konutluk bir proje planlıyoruz' diye devam etti.

||| İstiklal gibi bir cadde hedefliyoruz

PROJEDE başlangıç aşamasından sonra önemli bir değişiklik yaptıklarını vurgulayan Özbek, 'Proje içinde alışveriş merkezi fikrinden vazgeçtik. Cadde mağazacılığına karar verdik. Maliyeti biraz artırdı ancak, İstiklal Caddesi gibi bir sokak alışverişi yapılabilecek bir caddenin projeye daha fazla katmadeğer katacağını düşündük. Burada hem eğelence hem alışveriş mekanları olacak. İstinyepark'taki Pazar konseptinin bir benzerini de orada yapacağız. 90 tane mağaza olacak. Dükkanlar için şu anda ön talep topluyoruz' şeklinde konuştu.

Kaynak : Akşam

Bu haber toplam 305 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
  • Kentsel Dönüşüm ile riskli yapılar 60 gün içerisinde boşaltılacak
  • Yabancıya mülk satışında yeni dönem başladı
  • Adlon Residence'ta 30 Mayıs'a kadar konut kampanyası bu fırsat kaçmaz
  • 26 ilde 345 arsa TOKİ'den satılık işte detaylar
  • Borsa'da gong Teknosa için çaldı
ANKET
Alacağınız Ev Kaç Odalı Olmalı?
ÜYE İŞLEMLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Emlak Pencerem | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Ümraniye / Faks : İstanbul | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA