• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2018 Aralık ayında ihracat ve ithalat birim değerleri ne kadar oldu?
Ekonomi
08 Şubat 2019 - 10:08

2018 Aralık ayında ihracat ve ithalat birim değerleri ne kadar oldu?

2018 yılının son ekonomik verilerini açıklayan TÜİK, Aralık ayına ilişkin dış ticaret verilerini paylaştı. İthalat ve ihracat birim değerleri 2018 Aralık'ta ne kadar gerçekleşti?

Ekonomi
08 Şubat 2019 - 10:08
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2018 Aralık ayında ihracat ve ithalat birim değerleri ne kadar oldu?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Dış Ticaret Endeksleri, Aralık 2018 verilerini açıkladı. Buna göre İhracat birim değer endeksi %4,2 azalırken, ithalat birim değerleri değişmedi.

Emlak Pencerem / ekonomi Haberleri  - 8 Şubat 2019 - İstanbul


İhracat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7,5, ham maddelerde (yakıt hariç) %6,1, yakıtlarda %9,9 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,6 azaldı.
 
İhracat birim değer endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %3 azaldı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %2,7 arttı.
 
İthalat birim değer endeksi değişmedi
 
İthalat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre değişmedi. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %2 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %2,2 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %1 ve yakıtlarda %8,9 arttı.
 
İthalat birim değer endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %1,6 arttı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %5,4 arttı.

İhracat miktar endeksi %4,5 arttı
 
İhracat miktar endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,5 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %3,7, ham maddelerde (yakıt hariç) %0,1, yakıtlarda %59,5 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4 arttı.
 
İhracat miktar endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %10,9 arttı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %4,4 arttı.

İthalat miktar endeksi %28,3 azaldı
 
İthalat miktar endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %28,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %42,6, ham maddelerde (yakıt hariç) %19,3, yakıtlarda %6,9 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %28,9 azaldı.
 
İthalat miktar endeksi 2018 yılı dördüncü çeyrekte bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre %25,8 azaldı. Endeks, 2018 yılında bir önceki yıla göre %9,5 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat miktar endeksi %4,6 azaldı
 
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre; 2018 Kasım ayında 165,1 olan ihracat miktar endeksi %4,6 azalarak, 2018 Aralık ayında 157,4 oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise; 2017 Aralık ayında 151,3 olan ihracat miktar endeksi %4,5 artarak, 2018 Aralık ayında 158,1 oldu.
 
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ithalat miktar endeksi %3,1 azaldı
 
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre; 2018 Kasım ayında 111,8 olan ithalat miktar endeksi %3,1 azalarak, 2018 Aralık ayında 108,4 oldu. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise; 2017 Aralık ayında 164 olan ithalat miktar endeksi %28 azalarak, 2018 Aralık ayında 118,1 oldu.
 
Dış ticaret haddi 2018 yılı Aralık ayında 100,4 olarak gerçekleşti
 
İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan ve 2017 yılı Aralık ayında 104,8 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, 4,4 puan azalarak, 2018 yılı Aralık ayında 100,4 oldu.
 
Dış ticaret haddi, 2018 yılı dördüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre 4,8 puan azalarak 99,7 oldu. 2018 yılında ise, önceki yıla göre 2,7 puan azalarak 102,3 oldu.
EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yıllık enflasyon 2023 Ocak ayında yüzde 57,68 oldu!
Yıllık enflasyon 2023 Ocak ayında yüzde 57,68 oldu!
KAP Haberleri 3/2/2023
KAP Haberleri 3/2/2023
Koza Altın İşletmeleri bedelsiz sermaye artırımına SPK'dan onay
Koza Altın İşletmeleri bedelsiz sermaye artırımına SPK'dan onay
BIST100
BIST100 "yukarı adım kuralı" bu sabah başlıyor! Borsa'da açığa satışlarda devreye girecek
Son Haberler
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle ölenlerin isimleri belli oldu mu? Depremde ölenlerin isim listesi...
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle ölenlerin isimleri belli oldu mu?...
Az önce oldu! Son depremin şiddeti 7.5 olarak açıklandı, çok sayıda hasarlı bina çöktü!
Az önce oldu! Son depremin şiddeti 7.5 olarak açıklandı, çok sayıda...
Kahramanmaraş depremi AFAD tarafından 7.7 olarak revize edildi
Kahramanmaraş depremi AFAD tarafından 7.7 olarak revize edildi
Kahramanmaraş ve 10 ilde büyük yıkım sonrası can kaybı ve yıkılan bina sayısını Fuat Oktay açıkladı
Kahramanmaraş ve 10 ilde büyük yıkım sonrası can kaybı ve yıkılan...
Kahramanmaraş depremi 10 ilde hissedildi! Devletin tüm birimleri teyakkuz halinde...
Kahramanmaraş depremi 10 ilde hissedildi! Devletin tüm birimleri teyakkuz...
2019'da aylık en yüksek getiri BIST 100 endeksi oldu
2019'da aylık en yüksek getiri BIST 100 endeksi oldu

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya Yayıncılık 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim