• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2019'da İthal Duvar Kâğıdına fiyat ayarlaması
Ekonomi
19 Ocak 2019 - 08:03
Güncelleme: 19 Ocak 2019 - 08:11

2019'da İthal Duvar Kâğıdına fiyat ayarlaması

Ticaret Bakanlığı tarafından 2019 - 2021 yılları arasında 3 dönemde yapılacak olan Duvar Kâğıdı ve Benzeri Duvar Kaplamaları İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında önemli değişiklikler yaparak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomi
19 Ocak 2019 - 08:03
Güncelleme: 19 Ocak 2019 - 08:11
Yorumlar
5 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2019'da İthal Duvar Kâğıdına fiyat ayarlaması
2019-2021 yılları arasında 3 dönemde İthal Duvar Kağıdı tarife kontenjanı uygulaması bakanlık tarafından yeni bir düzenleme ile değişiklik yapıldı. duvar kağıdı ithalatı kapsamında yeni kota ve ücret tarifeleri yeniden belirlendi.

Emlak Pencerem / ekonomi Haberleri  - 19 Ocak 2019 - İstanbul


Ticaret Bakanlığından: İTHALATTA KOTA VE TARİFE KONTENJANI İDARESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2019/1)

19 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin ayrıntılarını okumak için tıklayın.

2019 Ocak ayı başında yapılan en son düzenleme ile ithal duvar kağıtlarına yönelik kontenjan açılmıştı. İlgili haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın.

Amaç ve Kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 7/1/2019 tarihli ve 555 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Duvar Kâğıdı ve Benzeri Duvar Kaplamaları İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar çerçevesinde açılan tarife kontenjanının başvuru, dağıtım ile kullanım usul ve esaslarının belirlenmesidir.

(2) Tarife kontenjanı, 9/8/2018 tarihli ve 18 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Duvar Kâğıdı ve Benzeri Duvar Kaplamaları İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamında uygulanan ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere aşağıdaki tabloda gümrük tarife istatistik pozisyonu ve tanımı belirtilen eşyanın 5 ABD Doları/ kg ve üzeri CIF birim kıymetle ithal edilenlerinin ithalatında 3 (üç) dönem için tabloda gösterilen miktarlarda açılmıştır.

Başvuru usul ve esasları

MADDE 2 – (1) Tarife kontenjanı taleplerine ilişkin başvurular, Ticaret Bakanlığı (Bakanlık) internet sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yer alan “E-İşlemler” başlığı altında sırasıyla “İthalat İşlemleri”, “E-imza Uygulamalarına Giriş”, “İthalat İşlemleri” bağlantıları takip edilerek elektronik imza ile yapılır. Ayrıca www.turkiye.gov.tr adresinden de başvurulabilir.

(2) Bu Tebliğ kapsamında elektronik imza sahibi kişilerin firmalar adına başvuru yapmak üzere yetkilendirilmesi, 27/12/2017 tarihli ve 30283 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalat İşlemlerinde Elektronik Başvuru Sistemi Tebliği (İthalat:2017/3) çerçevesinde yapılır.

(3) Bu Tebliğ kapsamında yapılan başvurularda, birinci fıkrada belirtilen “İthalat İşlemleri” sayfasında bulunan “Başvuru İşlemleri” ana başlığı altındaki “Başvuru Girişi” ekranında Belge Türü olarak “TPS-0951-İthal Lisansı (Korunma-Otonom)”, Tebliğ/Karar olarak bu Tebliğ seçilir. Başvuru Formunun elektronik olarak doldurulup Ek-2’de yer alan formlar ve belgelerin eksiksiz bir şekilde sisteme yüklenmesinden sonra yetkili kullanıcı tarafından elektronik imza atılması suretiyle başvuru tamamlanır. Bir başvuruda ancak bir ithal lisansı talep edilebilir.

(4) Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle başvuru yapılamaması halinde, başvurular fiziksel olarak da yapılabilir. Bu durumda Ek-1’de yer alan başvuru formu kullanılır.

(5) Bu Tebliğ kapsamında yapılan beyanın doğruluğuyla ve ithal mallarla ilgili incelemeleri yapmaya veya yaptırmaya Bakanlık yetkilidir. Başvuruda sunulan bilgi ve belgelerde tutarsızlık olduğu durumlarda söz konusu tutarsızlık başvuru sahibi tarafından giderilinceye kadar talep karşılanmaz. Bakanlık, gerekli görmesi halinde, elektronik ortamda sunulan bilgi ve belgelerin asılları ile ilave bilgi ve belge isteyebilir.

Tarife kontenjanının dağıtılması

MADDE 3 – (1) Tarife kontenjanı, 14/4/2010 tarihli ve 2010/339 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresi Hakkında Kararın 4 üncü maddesi çerçevesinde, başvuru sırasına göre ilk gelen ilk alır yöntemiyle dağıtılır.

(2) Bu Tebliğin 1 inci maddesinde belirtilen her bir dönemde verilecek tarife kontenjanının %80’i, ithal lisansı başvurusunun yapıldığı yıldan önceki 2 (iki) takvim yılı içerisinde tarife kontenjanı açılan eşyanın ithalatını yapmış olan başvuru sahiplerine, geri kalanı ise ilgili dönemde anılan eşya ithalatı bulunmayanlara dağıtılır.

(3) Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 10 tonu geçemez. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenir.

(4) Bir başvuru sahibi adına yeni ithal lisansı düzenlenebilmesi için söz konusu başvuru sahibi adına en son tahsis edilen ithal lisansının belge tarihi üzerinden en az 30 gün geçmiş olması ve varsa bu Tebliğ kapsamında daha önce düzenlenen ithal lisansı kapsamındaki eşyanın tüm ithalat işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir.

İthal lisansına ve ithal lisansının kullanımına ait bilgiler

MADDE 4 – (1) Tarife kontenjanı kapsamında yapılacak ithalatta Bakanlıkça düzenlenen ithal lisansı gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranır.

(2) Bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde tarife kontenjanı tahsisatı yapılan başvuru sahibi adına ithal lisansı Bakanlıkça elektronik olarak düzenlenir ve başvuru formunda yer alan e-posta adresine bildirilir. Bildirimde elektronik ortamda (Tek Pencere Sistemi) verilen 23 haneli belge numarası ile belge tarihi yer alır. Başvuru sahibine ayrıca yazılı bildirim yapılmaz.

(3) Bildirimde yer alan belge numarası ve belge tarihi yükümlü tarafından beyannamenin 44 nolu kutusunda “Belge Referans No” ve “Belge Tarihi” alanlarında beyan edilir.

(4) Başvuru sahibinin gümrük idaresinde kaydının olmaması nedeniyle, ithal lisansının Tek Pencere Sisteminde kaydının onaylanamaması durumunda, başvuru formunda yer alan e-posta adresine Bakanlıkça bildirimde bulunulur. Yapılan bildirim üzerine ithalatçı tarafından 5 (beş) iş günü içinde gümrük sistemine kayıt yaptırılarak Bakanlığa bilgi verilir. Aksi takdirde, yapılmış olan başvuru geçersiz sayılır.

(5) Tarife kontenjanı konusu eşya ancak ithal lisansının geçerlilik süresi içerisinde serbest dolaşıma girebilir. İthal lisansının fiziksel olarak düzenlenmesi halinde, geçerlilik süresinin bitiminden sonra Bakanlığa iadesi zorunludur.

(6) İthal lisansı devredilemez.

Yürürlük

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Ekleri için tıklayınız
EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkonay A.Ş.'ye faaliyet izni onayı
Türkonay A.Ş.'ye faaliyet izni onayı
Eksun Gıda #EKSUN halka arz sonuçları
Eksun Gıda #EKSUN halka arz sonuçları
Depremzedelerin Elektrik ve Doğal Gaz Tüketimlerine Yönelik Tahakkuk ve Tahsilat İşlemlerinin Ertelenmesine Dair Karar
Depremzedelerin Elektrik ve Doğal Gaz Tüketimlerine Yönelik Tahakkuk ve Tahsilat İşlemlerinin Ertelenmesine Dair Karar
7441 Sayılı Afet Yeniden İmar Fonu Kanunu Resmi Gazete'de
7441 Sayılı Afet Yeniden İmar Fonu Kanunu Resmi Gazete'de
Son Haberler
Resmi Gazete 22 Mart 2023 yönetmelik ve kararları neler?
Resmi Gazete 22 Mart 2023 yönetmelik ve kararları neler?
Türkonay A.Ş.'ye faaliyet izni onayı
Türkonay A.Ş.'ye faaliyet izni onayı
Erzurum TOKİ 500 arsa kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı açıldı
Erzurum TOKİ 500 arsa kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı...
Çanakkale'de arsa kuraları çekildi! İlk Evim Arsa Çanakkale TOKİ 700 arsa kura sonuçları belli oldu
Çanakkale'de arsa kuraları çekildi! İlk Evim Arsa Çanakkale TOKİ...
Tekirdağ TOKİ 1400 arsa kuraları çekildi! TOKİ Tekirdağ İlk Evim Arsa kura sonuçları sorgulama
Tekirdağ TOKİ 1400 arsa kuraları çekildi! TOKİ Tekirdağ İlk Evim...
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılıklar düzenlemesi
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılıklar düzenlemesi

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim