• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Emlak Haberleri
  3. Akfen GYO'nun gelirleri tarihi seviyelerde
Emlak Haberleri
24 Ocak 2019 - 09:41

Akfen GYO'nun gelirleri tarihi seviyelerde

Gayrimenkul sektöründe proje geliştirmeye devam eden Akfen GYO’nun 2018 yılı gelirleri tarihi seviyelere ulaştı.

Emlak Haberleri
24 Ocak 2019 - 09:41
Yorumlar
2 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akfen GYO’nun gelirleri tarihi seviyelerde
Akfen GYO’nun Türkiye ve yurtdışında sahibi olduğu toplam 3628 odası bulunan 20 otelinde 2018 yılının tamamında elde ettiği kira geliri, geçen yılın tamamına göre yüzde 47’lik artışla 94.5 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu, Akfen GYO’nun kuruluşundan bu yana elde ettiği en yüksek kira geliri oldu.

Emlak Pencerem / Emlak haberleri Merkezi - 23 Ocak 2019 - İstanbul


Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, “Rusya’daki FIFA Dünya Kupası organizasyonu ve Türkiye otellerimizdeki yabancı turist konaklamalarındaki büyük artış gelirlerimizde tarihi rekorların gerçekleşmesini sağladı” derken, 2019 yılında yeni rekorların beklendiğini ifade etti.

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm sektöründe Türkiye son yıllardaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken, 2018 yılında meydana gelen bu canlılık Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketinin kuruluşundan bu yana en yüksek geliri elde etmesine neden oldu.

Akfen GYO’nun 2018 yılında Türkiye ve yurtdışındaki 3628 odaya sahip toplam 20 otelinden elde ettiği kira geliri, bir önceki yıla göre %47 artış gösterdi.

2018 yılının tamamında 19 otelden elde edilen tüm kira geliri 94.5 milyon TL (17.1 milyon Euro) olarak gerçekleşirken, bu Akfen GYO’nun kurulduğu 2007 yılından itibaren elde edilen en yüksek kira geliri oldu.

ODA BAŞINA GELİRLERİ DE YÜZDE 40 ARTIŞ GÖSTERDİ

Turizm sektöründeki iyileşme ile Akfen GYO’nun Türkiye’de 2477 odası bulunan 15 otelinde 2018 yılındaki doluluk oranı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4’lük artışla yüzde 66.4’e ulaştı. Bu otellerdeki ortalama oda başına gelir de 2017 yılındaki 117 TL seviyesinden yüzde 40 artışla 165 TL’ye kadar çıktı.

Rusya’daki 4 oteli de dikkate alındığında 20 otelde 3628 odaya ulaşan Akfen GYO’nun 2018 yılında tüm otel dolulukları yüzde 4 artışla 65.4’e çıktı. 2018 yılında tüm otellerden elde edilen oda başına gelirler ise yüzde 2.6 artışla 31.3 Euro olarak gerçekleşti.

“2019 YILI DAHA PARLAK GEÇECEK”

Rakamları değerlendiren Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, 2018 yılının Türkiye ekonomisi açısından çok zor bir dönem olarak geride kaldığına dikkat çekerek, buna rağmen turizm sektörünün çıkışını sürdürmesinin çok olumlu izler bıraktığını ifade etti.

Karaağaoğu, “2018 yılında gerçekleşen büyük kur dalgalanmalarının olumsuz etkisi, ağırlıklı yabancı para cinsinden gelir kaydeden otellerimizdeki büyük gelir artışlarının gölgesinde kaldı. Rusya’daki FIFA Dünya Kupası organizasyonu ve Türkiye otellerimizdeki yabancı turist konaklamalarındaki büyük artış gelirlerimizde tarihi rekorların gerçekleşmesini sağladı” diye konuştu.

Türk turizm sektöründeki yükseliş trendinin 2019 yılında da devam edeceğinin altını çizen Sertaç Karaağaoğlu, gelen turist ve oda başına gelirlerdeki artışa bağlı olarak Akfen GYO’nun gelirlerinin yeni rekorları da beraberinde getirmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Kurum, eş zamanlı diyerek 17 bin 902 deprem evleri için teslim tarihini verdi
Bakan Kurum, eş zamanlı diyerek 17 bin 902 deprem evleri için teslim tarihini verdi
Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihale tarihi belli oldu
Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihale tarihi belli oldu
Cer Loft ikinci etabı satışa çıktı
Cer Loft ikinci etabı satışa çıktı
Kırklareli'nde Türkiye'nin ilk bungalov mahallesi 'Yeşil Mahalle' evleri ön satışı başladı
Kırklareli'nde Türkiye'nin ilk bungalov mahallesi 'Yeşil Mahalle' evleri ön satışı başladı
Son Haberler
Resmi Gazete 24 Mart 2023 tarihinde hangi kararlar yürürlüğe girdi?
Resmi Gazete 24 Mart 2023 tarihinde hangi kararlar yürürlüğe girdi?
Van TOKİ 2000 arsa kura sonuçları açıklandı
Van TOKİ 2000 arsa kura sonuçları açıklandı
Son Dakika: Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde korkutan deprem!
Son Dakika: Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde korkutan deprem!
Bakan Kurum, eş zamanlı diyerek 17 bin 902 deprem evleri için teslim tarihini verdi
Bakan Kurum, eş zamanlı diyerek 17 bin 902 deprem evleri için teslim...
Bursa TOKİ 1000 arsa kura sonuçları isim isim liste açıklandı
Bursa TOKİ 1000 arsa kura sonuçları isim isim liste açıklandı
İstanbul Zeytinburnu ilçesinde doğalgaz kesintisi
İstanbul Zeytinburnu ilçesinde doğalgaz kesintisi

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim