• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kentsel Dönüşüm
  3. Başkan Uysal'dan flaş kentsel dönüşüm açıklaması
Kentsel Dönüşüm
11 Ağustos 2018 - 07:49

Başkan Uysal'dan flaş kentsel dönüşüm açıklaması

İBB Başkanı Uysal, Esenler ilçesinde bir dizi ziyarette bulunurken, kentsel dönüşüm ve imar barışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel Dönüşüm
11 Ağustos 2018 - 07:49
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Uysal'dan flaş kentsel dönüşüm açıklaması
İstanbul'da hızla devam eden kentsel dönüşüm süreci ve imar barışı süreci kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, önemli değerlendirmelerde bulundu. Esenler'de gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında, ketsel dönüşüm ve imar barışına değindi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Mevlüt Uysal, Esenler ilçesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile görüştü. Esenler ve bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere imar barışı gibi konularda son durum bilgisi alan Başkan Uysal, kentsel dönüşümüm önemine değindi.

Emlak Pencerem / Emlak Haberleri Merkezi - 11 Ağustos 2018 - İstanbul

Esenler’in en büyük sorunlarını çözdüklerini ve yeni projelerinde yakın zamanda hizmete açılacağını belirten İBB Başkanı Uysal sözlerini açıklamasında, “Esenler’e Engelliler Merkezi yapacağız, kentsel dönüşüme başlıyoruz, her mahallede cami, her mahallede belediye hizmet alanı olacak. Ama asıl önemlisi bu kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm bugüne kadar bir şekilde gitti. 24 Haziran’dan sonra yeni bir sistem geldi. İnşallah yeni dönemde, daha hızlı yürüyecek. Nasıl daha hızlı yürüyecek? Eskisi gibi bürokratlara iş boğulmayacak. Hızlı bir şekilde yürüyecek. Ama onu da görüyorsunuz, nasıl çelme takarız diye hesap yapıp duruyorlar. İnşallah o hesaplar tutmayacak. Biz samimi olduktan sonra, samimi bir şekilde çalıştıktan sonra üstesinden gelemeyeceğimiz bir problem olmaz. Şimdi imar barışı var, kentsel dönüşüm var, birçok şey var. Birileri de gelip sizlerin aklını karıştırmak için bir şey söylüyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte daha fazla gelip, aklınızı karıştırmaya daha fazla çalışacaklar. Bugüne kadar AK Parti iktidarı ve Sayın Cumhurbaşkanımız görevde olduğu müddetçe hiç kimseyi mağdur etmedi, mağdur ettirmedi. Bu konuda da inşallah her yaptığımız işte önce vatandaş diyeceğiz. Vatandaş nasıl mağdur olmaz ona bakacağız.” dedi.

Programda Başakşehir Belediye Başkanı iken yaşadığı bir olayı vatandaşlarla paylaşan Başkan Mevlüt Uysal, “Malumunuz yıllardır devam eden bir Kanal İstanbul Projesi var. Altınşehir Mahallesi’nden bir ablamız ağlayarak belediye binamıza geldi. Ablanın eşi rahatsızlandıktan sonra evlere temizliğe gitmeye başlamış ve kazancıyla da bir arsa almış. Eşinin de vefat etmesiyle birlikte ablanın elinde 2 çocuğu ve bir de arsası kalmış. İyi niyetli olmayan kişiler de ablaya gelip, belediyenin arsaya el koyacağını ve arsasını bir an önce elinden çıkarmasını ve satmasını söylemişler. Ben de ablaya, Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı. Başbakanımız olduğu müddetçe sana böyle bir şey yapılabilir mi? Aman seni kandırmasınlar dedim. Konuşmamızın sonunda ablaya iki seçeneğinin olduğunu söyledim. Ya yalan söyleyene inanacaksın, gece uykusuz kalacaksın. Ya da doğru söyleyen bize inanıp, rahat rahat evinde uyuyacaksın dedim. Ablamızda sağ olsun bundan sonra doğru söyleyen bizlere inanacağını söyledi” diye konuştu.

“ASIL OLAN BURADA VATANDAŞIMIZI KORUMAK”

Seçimlerin yaklaştığını ve bu nedenle de kötü niyetli insanların akılları karıştırmaya çalışacağını ifade eden Başkan Mevlüt Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biraz önce de bir abimiz imar barışına apartmanında üç kişinin karşı çıktığını, üç kişinde de yapalım dediğini söyledi. Nasıl yapalım diye soruyor. Şimdi belediye başkanları olarak bakanımızla görüşeceğiz. Asıl olan burada vatandaşımızı rahatlatmak ve onu korumak ise biz burada vatandaşımızın lehine nasıl olur, onun hesabını yapmamız lazım. Bizim önce vatandaşımızı düşünmemiz lazım. Onun için diyoruz ki; Esenler’de bugüne kadar güzel şeyler yapıldı, bundan sonra da yapılmaya devam edilecek. Ne yapıyorsak iyi niyetli olarak yapıyoruz. Eksik ve hatalı yaptığımızı gördüğümüz anda düzeltiyoruz. Bu konuda samimi bir şekilde omuz omuza verirsek, aşamayacağımız, düzeltemeyeceğimiz, hakkından gelemeyeceğimiz iş yoktur” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kocaeli Derince'de son dakika riskli alan ilanı
Kocaeli Derince'de son dakika riskli alan ilanı
GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu
GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu "Yeni Seçenekler Üretilirse Kentsel Dönüşüm Hızlanır"
2022 kentsel dönüşüm kira desteği yüzde 30 zamla ne kadar oldu?
2022 kentsel dönüşüm kira desteği yüzde 30 zamla ne kadar oldu?
2022 Dönüşüm projeleri özel hesap yönetmeliğinde değişiklik
2022 Dönüşüm projeleri özel hesap yönetmeliğinde değişiklik
Son Haberler
Panora GYO (PAGYO), Ankara'da Özelleştirme ihalesine teklif verdi
Panora GYO (PAGYO), Ankara'da Özelleştirme ihalesine teklif verdi
SPK'dan o şirketin sermaye artırımına onay
SPK'dan o şirketin sermaye artırımına onay
Gübretaş Bilecik altın madeni faaliyete giriyor! Söğüt altın işletmelerinde ilk külçe heyecanı...
Gübretaş Bilecik altın madeni faaliyete giriyor! Söğüt altın işletmelerinde...
TOKİ Denizli kura sonuçları isim listesi canlı yayın tekrarı! Denizli Merkez TOKİ kura sonuçları isim sorgulama
TOKİ Denizli kura sonuçları isim listesi canlı yayın tekrarı! Denizli...
İnegöl TOKİ kura sonuçları isim sorgulama canlı izle! TOKİ İnegöl kura sorgulama ekranı...
İnegöl TOKİ kura sonuçları isim sorgulama canlı izle! TOKİ İnegöl...
İcra Müdürlüklerinde çalışanlar için atama ve nakil yönetmeliği
İcra Müdürlüklerinde çalışanlar için atama ve nakil yönetmeliği

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya Yayıncılık 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim