• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Enflasyon rakamları Mayıs 2018 sonuçları
Ekonomi
04 Haziran 2018 - 09:58
Güncelleme: 04 Haziran 2018 - 10:00

Enflasyon rakamları Mayıs 2018 sonuçları

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları Mayıs ayı sonuçları açıklandı. TÜİK, 2018 Mayıs ayı enflasyon rakamlarını az önce açıklarken Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1.62 arttı, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3.79 arttı.

Ekonomi
04 Haziran 2018 - 09:58
Güncelleme: 04 Haziran 2018 - 10:00
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enflasyon rakamları Mayıs 2018 sonuçları
Merak edenler için 2018 yılı Mayıs ayına dair enflasyın rakamları belli oldu. ekonomi piyasalarında gözler az önce açıklanan enflasyon verilerinde. Türkiye'de piyasaların yakından takip edilen enflasyon rakamları Mayıs ayı sonuçları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan Mayıs 2018 enflasyon rakamlarına ilişkin ayrıntılar haberimizde.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ayın üçüncü iş gününde açıklanan ve ekonomi piyasalarının merakla bekledikleri veriler biraz önce belli oldu.

Haziran ayına girilen ayın ilk iş haftası Pazartesi, ekonomi piyasalarının gözü enflasyon rakamlarına çevrildi. TÜİK, Türkiye piyasaları için oldukça önemli olan ve pek çok alanda kullanılan ekonmik verileri açıkladı. Mayıs ayına ilişkin enflasyon verileri az önce açıklandı. 

Emlak Pencerem / Ekonomi haberleri  - 4 Haziran 2018 - İstanbul

Türkiye ekonomisinin gözü az önce açıklanan enflasyon rakamlarına çevrildi. Ekonominin en önemli göstergesi olarak anılan enflasyon rakamları Mayıs ayı verileri açıklandı.

TÜİK Mayıs 2018 enflasyon rakamlarını resmi internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurdu. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1.62 oranında artış gösterirken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3.79 artış  oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, Mayıs 2018

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,62 arttı

TÜFE’de (2003=100) 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,62, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,39, bir önceki yılın aynı ayına göre %12,15 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,10 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Mayıs ayında endekste yer alan gruplardan, ulaştırmada %2,32, çeşitli mal ve hizmetlerde %2,06, lokanta ve oteller ile gıda ve alkolsüz içeceklerde %1,45 artış gerçekleşti.

Aylık en az artış gösteren grup %0,15 ile alkollü içecekler ve tütün oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Mayıs ayında endekste düşüş gösteren grup olmadı. Ana harcama gruplarından alkollü içecekler ve tütün %0,15 ile en az artış gösteren grup oldu.

Yıllık en fazla artış %20,02 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ev eşyası %16,87, çeşitli mal ve hizmetler %15,38, lokanta ve oteller %12,51 ve konut %11,24 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Aylık en yüksek artış %2,66 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın)’da oldu

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %7,77 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %13,99 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %12,08 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde gerçekleşti.

Mayıs 2018’de endekste kapsanan 407 maddeden; 58 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 279 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 70 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Mayıs 2018

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %3,79 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %3,79, bir önceki yılın Aralık ayına göre %12,12, bir önceki yılın aynı ayına göre %20,16 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,80 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %2,63, imalat sanayi sektöründe %3,43, elektrik ve gaz %9,34, su sektöründe %1,15 artış olarak gerçekleşti.

Aylık en fazla artış kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti

Bir önceki aya göre en fazla artış; %12,16 ile kok ve rafine petrol ürünleri, %10,68 ile ham petrol ve doğal gaz, %9,34 ile elektrik ve gaz olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarında aylık en fazla artış enerjide gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Mayıs ayında aylık ve yıllık en fazla artış enerjide gerçekleşti.

EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dev enerji şirketi Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı için SPK başvurusu yaptı
Dev enerji şirketi Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı için SPK başvurusu yaptı
Yıllık enflasyon 2023 Ocak ayında yüzde 57,68 oldu!
Yıllık enflasyon 2023 Ocak ayında yüzde 57,68 oldu!
KAP Haberleri 3/2/2023
KAP Haberleri 3/2/2023
Koza Altın İşletmeleri bedelsiz sermaye artırımına SPK'dan onay
Koza Altın İşletmeleri bedelsiz sermaye artırımına SPK'dan onay
Son Haberler
Dev enerji şirketi Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı için SPK başvurusu yaptı
Dev enerji şirketi Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı için SPK başvurusu...
Bakanlık'tan fahiş fiyat artışı yapanlara uyarı!
Bakanlık'tan fahiş fiyat artışı yapanlara uyarı! "yaşatılan hiçbir...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu:
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: "OHAL ilan edildi"
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle ölenlerin isimleri belli oldu mu? Depremde ölenlerin isim listesi...
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle ölenlerin isimleri belli oldu mu?...
Az önce oldu! Son depremin şiddeti 7.5 olarak açıklandı, çok sayıda hasarlı bina çöktü!
Az önce oldu! Son depremin şiddeti 7.5 olarak açıklandı, çok sayıda...
Uber kullanana 334 lira para cezası kesilecek
Uber kullanana 334 lira para cezası kesilecek

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya Yayıncılık 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim