Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Emlak Haberleri
  3. Gemlik TOGG otomobil fabrikası inşaatını kimin yapacağı belli oldu
Emlak Haberleri
28 Aralık 2020 - 11:17
Güncelleme: 28 Aralık 2020 - 11:29

Gemlik TOGG otomobil fabrikası inşaatını kimin yapacağı belli oldu

Emlak Haberleri
28 Aralık 2020 - 11:17
Güncelleme: 28 Aralık 2020 - 11:29
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Gemlik TOGG otomobil fabrikası inşaatını kimin yapacağı belli oldu

‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan TOGG Yerli Otomobil Gemlik Tesisi’nin üst yapı inşaatını Yapı Merkezi gerçekleştirecek.

TOGG Yerli Otomobil Fabrika inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ederken, devasa fabrika Yapı Merkezi'nce hayata geçirilecek.

Emlak Pencerem / Emlak Haberleri Merkezi - 28 Aralık 2020 - İstanbul 


TOGG’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan ve aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nin üst yapı inşaatını Yapı Merkezi gerçekleştirecek.

27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasıyla YeniLig’e adım atan TOGG, geride kalan bir yıllık sürede ‘İnşaata Başlangıç Töreni’nin yanı sıra batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretilmesi için Farasis ile gerçekleştirdiği anlaşmanın ardından önemli bir adım daha olan TOGG Gemlik Tesisi üst yapı inşaat şirketini de belirledi. 

TOGG Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan İnşaat Komitesi tarafından 16 şirket arasından belirlenen Yapı Merkezi; teknik ve teknolojik yetkinlikleri, finansal gücü ve ticari yaklaşımının yanı sıra endüstriyel yapılar alanındaki güçlü referanslarıyla TOGG Gemlik Tesisi’ni hayata geçirecek şirket olarak belirlendi. Zemin iyileştirme çalışmalarının son aşamaya geldiği TOGG Gemlik Tesisi’nde Ocak 2021’den itibaren Yapı Merkezi tarafından üst yapı çalışmalarının başlatılması planlanıyor. 

Yaklaşık bir yıllık sürede tamamlanması planlanan üst yapı çalışmalarının ardından TOGG Tesisi’nde, üretim ve montaj hatlarının kurulması ile, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi planlanıyor. İşe alımların 2022 yılında başlayacağı TOGG Gemlik Tesisi’nde üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

BAŞTAN SONA ŞEFFAF BİR SÜREÇ İŞLETİLDİ

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG Gemlik Tesisi inşaatını Yapı Merkezi’nin üstlenmesine ilişkin şunları söyledi: “TOGG, Türkiye’nin 60 yıllık hayalini gerçekleştirmek üzere planlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Üst yapı inşaat şirketimizin belirlenmesi ile çok önemli bir aşamayı daha tamamladık. Her tedarikçiye eşit yaklaşma politikamıza uygun olarak en üst düzeyde şeffaflık sağlayarak elektronik ortamda açık ihale yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz ihaleyi birbirinden kıymetli 16 firma arasından Yapı Merkezi kazandı. Yapı Merkezi’ni tebrik ediyorum ve her iki kurum için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. TOGG’un hedefleriyle uyumlu bir biçimde başarılı bir çalışmaya imza atacaklarına yürekten inanıyorum.”  
 

Akıllı ve çevre dostu özellikleri aynı çatı altında buluşturacak ve ‘bir fabrikadan daha fazlası’ olacak #TOGG #Gemlik Tesisinin zemin güçlendirme çalışmalarından sonra üst yapı inşaatını gerçekleştirmek üzere Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile anlaştık.#YeniLigGemlik pic.twitter.com/SMWSfw81YD

— Türkiye’nin Otomobili (@TOGG2022) December 28, 2020

ULUSAL VE KÜRESEL DENEYİME SAHİP

Ocak ayından itibaren başlayacak olan üst yapı inşaat çalışmaları ile ‘Yeniliğe Yolculuk’ta önemli bir aşamaya geçileceğini ifade eden TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş ise, şunları söyledi: “En başında planladığımız gibi, hedeflerimize uygun şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. TOGG Gemlik Tesisi, TOGG ekosisteminin en önemli unsurlarından biri olacak. Bu nedenle inşaatı gerçekleştirecek olan firmanın seçimini de tüm tedarikçilerimizde olduğu gibi objektif başarı kriterlerine göre gerçekleştirdik.

“Yapı Merkezi’nin hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki referansları oldukça başarılı projeler. Birden fazla global markanın endüstriyel tesisinin inşaatlarında da imzaları bulunuyor. Seçimizde bu alandaki yetkinlikleri ve hali hazırda dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdikleri başarılı projeleriyle, beklentilerimizi karşılayacak şirket olarak öne çıktı.”

ÜLKEMİZ İÇİN BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR İŞTE YER ALMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

İmza töreninde konuşan Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Türkiye’nin otomobilinin üretileceği tesisin yapımı görevini almaktan gurur duyduklarını belirterek “Bizim için çok büyük bir sorumluluk bu. Bir otomobilin üretim sürecinde yüzlerce adım var. Bunlardan birincisi üretim tesisinin yapılarını inşa etmek. Yapacağımız binalar otomobil yapım sürecini korumak için etrafını saracak ve üretim süreçlerinin hava şartlarından etkilenmemesini, deprem ve fırtına dahil doğa olaylarında dahi aksamadan üretimin gerçekleşmesini sağlayacak” dedi. 

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Özge Arıoğlu ise törendeki konuşmasında, iş süreçlerinin doğru ve verimli akmasının sağlanması için üretim süreçleri ve bu süreçler için gelecek makineler ile binaların ve altyapıların çok uyumlu olması gerektiğini söyledi. Arıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “İnşaatın zamanında yetişmesi için proses ve tasarım ekipleriyle çok uyumlu, esnek ama uz-görülü ve zaman hedefini gözden kaçırmayacak yoğun çalışmalar yapacağız” dedi.

Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun da “Türkiye’nin gururu olan böyle vizyoner bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin otomobiline ve bu vizyonu gerçekleştirmeye adanmış TOGG ekibine ve ülkemizin insanına yakışan bir fabrika inşa edeceğiz. Dünyanın gözünün üstünde olduğu bu projede zamana karşı yarıştığımızın bilincindeyiz. Bize olan güvene layık olacak, özverili bir ekip çalışması ile üzerimize düşen bu önemli görevi başaracağız, sözümüz var” dedi.

TOGG GEMLİK TESİSİ:

AKILLI, ÇEVRE DOSTU, AYNI ÇATI ALTINDA

AKILLI; 


Nesnelerin interneti, veri toplama ve analizi ile verimlilik artıran
Gerçek zamanlı verilerle değer üreten akıllı bir üretim ağına sahip
Üretim hatlarında çıkabilecek hataları gelişmiş kamera ve sensörlerle öngören ve/veya engelleyen
İşbirlikçi robot uygulamaları ve giyilebilir teknolojilerle ergonomiyi artıran

ÇEVRE DOSTU-AVRUPA’NIN EN TEMİZ TESİSİ;

5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i
Kısa çevrimi sayesinde yüzde 30 daha düşük Co2 salımı ve karbon ayak izi.

AYNI ÇATI ALTINDA;

Üretimle birlikte, stil tasarımı, Ar-Ge, prototip ve test birimi, strateji ve yönetim merkezi bir arada olacak. Müşterilerin sadece araçlarını teslim almak üzere değil, aynı zamanda TOGG teknolojisini yakından görmek ve ailece keyifli vakit geçirmek üzere gelebilecekleri bir deneyim merkezi.

RAKAMLARLA TOGG TESİSİ 
 
  • TOGG Gemlik Tesisi’nin üst yapı çalışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021’de başlatılacak. 
  • Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.
  • 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek.
  • 175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek.
  • TOGG Tesisi’nde çalışanların en az yüzde 30’u kadın çalışanlardan oluşacak.
  • Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 oranında olacak.
  • 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak.
  • 2030 yılına kadar 1 milyon adet TOGG hattan indirilecek.
# togg gemlik fabrikası# togg otomobil fabrikası# gemlik togg otomobil fabrikası# yapı merkezi togg inşaatı# yapı merkezi togg gemlik
EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
İlginizi Çekebilir
O gayrimenkul şirketi yüzde 200 bedelli için SPK'ya başvurdu
O gayrimenkul şirketi yüzde 200 bedelli için SPK'ya başvurdu
Yapılarda Dönüşüm Zirvesi İstanbul'da Başlıyor
Yapılarda Dönüşüm Zirvesi İstanbul'da Başlıyor
TOKİ indirimli satışları resmen başladı! TOKİ yüzde 25 indirim başvurusu nereye, nasıl yapılacak?
TOKİ indirimli satışları resmen başladı! TOKİ yüzde 25 indirim başvurusu nereye, nasıl yapılacak?
754 daireden oluşan Avrupa Konutları Yenimahalle cazip fiyat ve ödeme seçenekleri ile satışa çıktı
754 daireden oluşan Avrupa Konutları Yenimahalle cazip fiyat ve ödeme seçenekleri ile satışa çıktı
Son Haberler
Togg sedan modeli geliyor
Togg sedan modeli geliyor
Merakla bekleniyordu! DMR Unlu Mamüller (#DMRGD) halka arz sonuçları belli oldu
Merakla bekleniyordu! DMR Unlu Mamüller (#DMRGD) halka arz sonuçları...
CVK Maden'den  41.853 Milyonluk yeni yurt dışı işi açıklaması
CVK Maden'den 41.853 Milyonluk yeni yurt dışı işi açıklaması
İSKİ: İstanbul’un içme suyu şebekesine herhangi bir suyun karışması mümkün değildir
İSKİ: İstanbul’un içme suyu şebekesine herhangi bir suyun karışması...
O gayrimenkul şirketi yüzde 200 bedelli için SPK'ya başvurdu
O gayrimenkul şirketi yüzde 200 bedelli için SPK'ya başvurdu
TOKİ Kocaeli'nde şimdiye kadar hangi yatırımları yaptı?
TOKİ Kocaeli'nde şimdiye kadar hangi yatırımları yaptı?

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Haberler
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Haberler
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • KİPTAŞ
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim