Konut alanlara vatandaşlık veren ülkeler

Konut alanlara vatandaşlık veren ülkeler

Yurtdışından ev alarak, iş yatırımı yaparak o ülkenin vatandaşı olunabiliyor. Dünya genelinde insanlar farklı iş olanakları ve yaşam koşulları sebebiyle ülke değiştiriyor ve başka bir ülkenin vatandaşı olabiliyor. En fazla ilgi gösterilen ülke vatandaşlıkları ile sadece konut satın alarak başka bir ülkenin vatandaşı olabilirsiniz.

Konut alanlara vatandaşlık veren ülkeler
Editor: Hatice Kolçak
09 Haziran 2019 - 13:30 - Güncelleme: 09 Haziran 2019 - 13:47

Yurtdışında yaşamak, yurtdışından ev sahibi olmak veya yatırım yapmak için bir çok insan farklı olanaklar sağlayan ülke fırsatlarını merak ediyor.

Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde gayrimenkul yatırımı yaparak veya iş yatırımı yaparak oturum hakkı almak ve vatandaş olmak mümkün.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle avantajlı ülkelere yatırım yapmak veya çalışmak için başvuru yapılabiliyorken sadece para karşılığı vatandaşlık veren ülkelerde bulunuyor. Her ülkenin kendine özgü yasaları çerçevesinde haklar yabancılara tanınıyor.

Türkiye

Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan ve bunu 3 yıl boyunca elinde tutan yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye vatandaşı olabiliyorlar.

Almanya

Almanya'da 250 bin Euro gayrimenkul satın alındığında Almanya vatandaşlığının yoluda açılmış oluyor.

Portekiz

350 bin Euro gayrimenkula alarak vatandaşlığa başvuru yapabiliyorsunuz. İlk 1 yıl geçici oturum izni alındıktan sonra 5 yıl içinde vatandaşlık hakkı alınıyor.

İspanya

500 bin Euro gayrimenkul satın alanlar vatandaşlığa başvuru yapabiliyor. 1 yıllık geçici oturum izni veriliyor. Senede 1 kere ülkeye giriş çıkış yapmak yeterli.

Yunanistan

Yunanistan 250 bin Euro gayrimenkul satın alma karşılığında vatandaşlık veriyor.İlk olarak 5 yıllık alınan oturma izni ile vatandaşlığa geçiş yapılıyor.

Amerika

500 bin dolarlık yatırım yapıldğında 2 yıllık şartlı oturum izni alınıyor. Her yıl en az 180 gün ülkede bulunmak gerekiyor.

Kanada 

Bu ülkede 400 bin dolar yatırım ve bankada 800 bin dolarlık teminatın olması durumunda Kanada vatandaşı olabiliyorsunuz.

Uruguay

Bu ülkede vatandaş olmanız için ayda 1.200 dolar kazancınız olması ve 3 yıllık oturum izni aldıktan sonra vatandaş olabiliyorsunuz.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum