Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi
  • İstanbul
  • TOKİ
  • Haberler
  • Emlak Rehberi Konut Projeleri Konut Kredisi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Emlak Magazin Mobilya ve Dekorasyon Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Emlak Haberleri
  3. Konutta mağduriyeti önleyecek tek taraflı fesih hakkı geliyor
Emlak Haberleri
26 Nisan 2019 - 11:32
Güncelleme: 29 Nisan 2019 - 14:02

Konutta mağduriyeti önleyecek tek taraflı fesih hakkı geliyor

Emlak Haberleri
26 Nisan 2019 - 11:32
Güncelleme: 29 Nisan 2019 - 14:02
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Konutta mağduriyeti önleyecek tek taraflı fesih hakkı geliyor

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ön ödemeli konut satışlarında her iki tarafı korumak ve mağduriyetleri önlemek için tek taraflı fesih hakkı getireceklerini ifade etti. Gayrimenkul uzmanı Hatice Kolçak, "Fesih hakkının hızlıca kullanımının sağlanması ve ortaya çıkacak tazminin giderilmesi konut mağduriyetlerinin önüne geçecektir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem konut alıcısını hem de müteahhidi olası mağduriyetlerden korumak için tek taraflı fesih hakkı getiriyor. Detayları bilinmeyen düzenlemenin meclis açılışında gündeme getirilmesi planlanıyor. Konusunun uzmanları konut mağduiyeti noktasında hızlı fesih hakkı ile daha hızlı çözüme kavuşacağını söylerken tazmin noktasında nasıl bir yol izleneceğini merak ediyor.

Emlak Pencerem / Emlak Haberleri Merkezi - 26 Nisan 2019 - İstanbul

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; Mart ayında çıkan yeni düzenleme ile müteahhitlik yapacak kişi ve şirketlere mali, mesleki ve teknik yeterlilik şartı getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi ise müteahhitler ile hak sahipleri arasında yapılan sözleşmelere ilişkin olası mağduriyetleri önlemek için yeni bir adım atıyor.

Toprak sahipleri ve konut alıcıları ile müteahhitler arasında yapılan sözleşmeler çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeyenlere yönelik hukuki düzenleme yapılacak.

Tek Taraflı Fesih Hakkı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bahsettiği yeni düzenleme ile hak sahipleri, müteahhit, alıcı gibi olası oluşacak mağduriyetlere karşı taahhüdünü yerine getirmeyenlere yönelik tek taraflı fesih hakkı getirilmesi planlanıyor.Bakan Murat Kurum söz konusu düzenlemeyi Meclis açılır açılmaz gündeme getireceğini açıkladı.
 

Beklenti oluştu

Konuyu değerlendiren Kentsel Dönüşüm ve gayrimenkul uzmanı hatice kolçak "Yasalarımız edinmini yerine getirmeyenler için karşı tarafa fesih hakkı veriyor. Fakat fesih hakkı bildirimi ve süreci zaman alıyor ve yıpratıcı oluyor. Sayın Murat Kurum'un yaptığı açıklama da fesih hakkının tek taraflı yapılması durumunda hızlandırılması söz konusu. Böylece yaşanacak mağduriyetler de ki tazminin de giderileceğini buna uygun yasal bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum. Çünkü yapılan açıklama ile ortaya çıkan tazminin giderilmesi noktasında bir beklenti oluştu." açıklamasını yaptı.
# konutta fesih hakkı# hatice kolçak
EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
Son Haberler
Sur Tatil Evleri halka arz ediliyor!
Sur Tatil Evleri halka arz ediliyor!
1003 konutluk OYAKKENT Silüet Projesi yemyeşil vadi manzarası ile satışta
1003 konutluk OYAKKENT Silüet Projesi yemyeşil vadi manzarası ile satışta
Vakıf GYO, Tablo Adalar’da erken teslim mutluluğu
Vakıf GYO, Tablo Adalar’da erken teslim mutluluğu
M. Erdal Eren:
M. Erdal Eren: "inşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesini...
Polat Gayrimenkul'de iki üst düzey atama
Polat Gayrimenkul'de iki üst düzey atama
Kanal İstanbul’da geri adım atılmayacak
Kanal İstanbul’da geri adım atılmayacak

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Ekonomi
İstanbul
TOKİ
Haberler
Emlak Rehberi
Konut Projeleri
Konut Kredisi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Emlak Magazin
Mobilya ve Dekorasyon
Deprem
AVM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Haberler
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • KİPTAŞ
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim