Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Muslukları Açıldı mı?
Ekonomi
30 Nisan 2020 - 09:12

Kredi Muslukları Açıldı mı?

Kamu bankaları vatandaşa her türlü kolaylığı göstererek kredi taleplerine yetişmeye devam ederken, özel bankalar kredi taleplerine cevap veriyor mu?

Ekonomi
30 Nisan 2020 - 09:12
2 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kredi Muslukları Açıldı mı?
Şimdiden dünya genelinde son yılların en büyük ekonomik krizine neden ve hastalığa dair veri akışının piyasaları doğrudan etkilediği coronavirus (Covid-19) salgını kredi taleplerinde kredi musluklarını nasıl etkiledi?

Emlak Pencerem / ekonomi Haberleri - 30 Nisan 2020 - İstanbul


İlk vakanın 11 Martta görüldüğü ülkemizde salgına karşı alınan tedbirler kapsamında ekonominin en az hasarla ilerleyebilmesi için pek çok tedbir devreye alındı. Bu kapsamda kamu bankaları öncülüğünde elini taşın altına koyan bankalar başta kredi erteleme ve yapılandırma kampanyalarının yanında yeni firmaların ihtiyacı olan esnafa ve bireysel tüketicilere uygun şartlarla kredi kullandırmaya devam ediyor.

Bankaların finansal yönden desteklenmesi için ve kredi yönetmeliğinin tüketici lehine düzenlemesi için süreç boyunca kurumlar birçok işlem gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bankalara daha düşük maliyetle likidite sağlanması ve tüketici kredilerinin ödemelerinde kolaylıklar yapılması ve yeni kredi taleplerinde kredi musluklarının açık tutularak corona salgınını ekonomik açıdan en az hasarla atlatılması için düzenlemeler geliştirdi.

Küresel çapta risk iştahının azalması, güvenli liman talebinin artması, merkez bankalarının gelişmeci adımları, gelişmekte olan ülkelerle Türkiye ekonomi üstünde baskı oluşturdu. Türkiye’nin 5 yıllık kredi iflas takası primi (CDS) 600 puanın üzerine çıkması ile lira üzerinde büyük baskı oluştu. 

Yaklaşık 10 aydır bankaların kredi faizlerinde kesintisiz şekilde aşağı yönlü ivme sergilenirken coronavirus ve kur baskısı ile faiz oranları Mart ayında bazı bankalarda artış yönüne döndü. 

Fakat kredi faizlerindeki kısa süreli artış TCMB’nin Nisan para politikası faizlerindeki beklenti üstünde gerçekleştirdiği düşüş ve BDDK’nın bankalara yönelik swap işlem limitlerini arttırmasıyla yeniden aşağı yöne döndü. 

Son bir haftada beş bankanın konut kredisi faizlerinin inmesi ile konutta en uygun faiz oranı sıfır evlerde %0.79, ikinci el evlerde ise %0.89 olarak uygulanmaya başladı. 

KrediPazari araştırmalarına göre bankalardan 250.000 TL konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede en düşük aylık taksitleri yaklaşık 3.200 TL oluyor. Kredinin vade sonunda toplam anapara ve faiz geri ödemesi ise 388.000 TL’ ye denk geliyor.  
# kredi
EDİTOR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Emlak Konut Başakşehir Hoşdere 7. Etap ihalesini kazanan firma belli oldu
Emlak Konut Başakşehir Hoşdere 7. Etap ihalesini kazanan firma belli...
TOKİ Kırıkkale Yuva 456 adet 2+1 kura çekilişi sonuçları isim listesi açıklandı
TOKİ Kırıkkale Yuva 456 adet 2+1 kura çekilişi sonuçları isim listesi...
Sanayi üretimi Haziran ayında yıllık yüzde 8.5 arttı
Sanayi üretimi Haziran ayında yıllık yüzde 8.5 arttı
Perakende satış hacmi Haziran'da yıllık yüzde 5.5 arttı
Perakende satış hacmi Haziran'da yıllık yüzde 5.5 arttı
Ciro endeksleri yıllık yüzde 129 üzerinde arttı
Ciro endeksleri yıllık yüzde 129 üzerinde arttı
Son Dakika: PTT ATM para çekme limiti 5 Bin TL oldu!
Son Dakika: PTT ATM para çekme limiti 5 Bin TL oldu!

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya Yayıncılık 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim