• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Emlak Haberleri
  3. Nazmi Durbakayım, İNDER'de yeniden başkan seçildi
Emlak Haberleri
27 Nisan 2019 - 22:24

Nazmi Durbakayım, İNDER'de yeniden başkan seçildi

İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) olağanüstü genel kurulu kapsamında sektörün Duayen isimi Nazmi Durbakayım yeniden başkan seçildi.

Emlak Haberleri
27 Nisan 2019 - 22:24
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nazmi Durbakayım, İNDER'de yeniden başkan seçildi
İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda nazmi durbakayım yeniden başkan seçildi. Sektörün en eski ve tabana yayılı derneği İNDER, ekonomik zorlukların yaşandığı süreçte, duayen isim Nazmi Durbakayım’ın 3. Dönem başkanlığı ile yola devam kararı aldı. 

Emlak Pencerem / Emlak haberleri Merkezi - 27 Nisan 2019 - İstanbul


Türkiye ekonomisine karşı süren yurtdışı odaklı baskılara karşı en zorlu mücadeleyi veren inşaat sektörü olduğunu ifade eden Nazmi Durbakayım, sektörün bu mücadeleden başarılı ve daha güçlü çıkacağını söyledi. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere Emlak Konut GYO, TOKİ ve sektördeki tüm oyuncuların üzerlerine düşen görevleri başarıyla yerine getirdiğinin altını çizen Durbakayım, sektörde yaşanan ‘Yeniden Yapılanma’nın önemine vurgu yaptı. Müteahhitlik faaliyetlerinin yeniden tanımlandığına işaret eden Başkan Durbakayım,  temeli güçlü bir sektörün her türlü ekonomik zorluğa direnç göstereceğinin altını çizdi. 
Sektördeki yeniden yapılanmaya İNDER’in de katkı sağlamak için çalışmalarını hızlandırdığını aktaran Başkan Durbakayım, projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak olan ve SPV (Special Purpose Vehicle) olarak bilinen uluslararası sistemin hayata geçmesi için sektörle ilgili tüm kurumlarla çalışmasına devam ettiğini ifade etti. 

Başkan Nazmi Durbakayım, açıklamalarına yeniden yapılanma sürecinde Türkiye’deki tüm inşaat firmalarının sesi olmak için gerçekleştirilen Anadolu Açılımı’na yeni bir boyut kazandırılacağını ekledi. Yurtdışına açılan konut üreticilerine de kapsayan üyelik sisteminin ilk olarak Almanya’da başlayacağını söyledi. 

Başkan Durbakayım konuşmasında sektördeki konut satışlarında yeni bir dönem yaşandığına işaret etti. Artan yurtdışı satışlara bağlı olarak inşaatçıların da ihracatçı statüsüne alınarak Eximbank kredilerinden yararlanması gerektiğine işaret eden Durbakayım, Türkiye’ye milyarlaca dolar döviz kazandırma potansiyeli olan sektörün bu kapsamda desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Yeni dönemde aciliyeti olan konulara da değinen Başkan Durbakayım; kentsel dönüşüm hamlesine yeni bir ivme kazandırılması ve çözüm odaklı adımların atılmasının, Emlak Katılım Bankası’nın sektöre yeni ufuklar açacak hamleleri yapmasının önemine değindi. 

Sektöre kadın eli değdi 

Gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında, kadınların yapı sektöründeki göz ardı edilen katkısı ve güçlü duruşuna vurgu yapıldı. Her gelişmiş toplumun temelinde kadın emeği olduğuna inanan İNDER, başta yönetim kurulu olmak üzere icracı diğer kurullarda da aktif görev yapacak iş kadınlarına yer verdi. Kadının önemine dikkat çekmek için Genel Kurul’un divan heyetinin tamamı sektördeki iş kadınlardan oluşturuldu. 

Nazmi Durbakayım’ın başkanlık yapacağı yeni dönemde, yönetim kurulunda A. Engin KEÇELİ, M. Emre ÇAMLIBEL, Abdullah BAYSAL, Salih KUZU, Mehmet Reşit GEDİZ, H. Kubilay SALİHVATANDAŞ, Kürşat Coşkun UFUK, İrfan AŞÇIOĞLU, Fatih ALBAYRAK, Yener YILDIRIM, Fatih HALDIZ, E. Ensar SARAL, Ayten BABAOĞLU ve Nimetullah KAYA yer alıyor. 
 
EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İşyeri kira artışı Şubat 2023'te ne kadar oldu? TÜFE artışı işyerleri kiralarına yüzde 72 üzerinde uygulanacak...
İşyeri kira artışı Şubat 2023'te ne kadar oldu? TÜFE artışı işyerleri kiralarına yüzde 72 üzerinde uygulanacak...
Emlak Konut Çekmeköy Taşdelen ihale tarihi belli oldu
Emlak Konut Çekmeköy Taşdelen ihale tarihi belli oldu
Millstone Akçakoca Kalekoyu projesi satışa çıkıyor
Millstone Akçakoca Kalekoyu projesi satışa çıkıyor
Özelleştirme İdaresi Ankara ve İstanbul'da 3 gayrimenkul satışına onay verdi
Özelleştirme İdaresi Ankara ve İstanbul'da 3 gayrimenkul satışına onay verdi
Son Haberler
Dev enerji şirketi Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı için SPK başvurusu yaptı
Dev enerji şirketi Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı için SPK başvurusu...
Bakanlık'tan fahiş fiyat artışı yapanlara uyarı!
Bakanlık'tan fahiş fiyat artışı yapanlara uyarı! "yaşatılan hiçbir...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu:
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: "OHAL ilan edildi"
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle ölenlerin isimleri belli oldu mu? Depremde ölenlerin isim listesi...
Kahramanmaraş'ta deprem nedeniyle ölenlerin isimleri belli oldu mu?...
Az önce oldu! Son depremin şiddeti 7.5 olarak açıklandı, çok sayıda hasarlı bina çöktü!
Az önce oldu! Son depremin şiddeti 7.5 olarak açıklandı, çok sayıda...
Konutta mağduriyeti önleyecek tek taraflı fesih hakkı geliyor
Konutta mağduriyeti önleyecek tek taraflı fesih hakkı geliyor

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya Yayıncılık 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim