• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Emlak Haberleri
  3. Sahte evrakla otel gaspına ceza yağdı! Kervansaray davasında Selim Sayılgan'a nitelikli dolandırıcılıktan 19 yıl hapis cezası
Emlak Haberleri
16 Aralık 2022 - 14:34

Sahte evrakla otel gaspına ceza yağdı! Kervansaray davasında Selim Sayılgan'a nitelikli dolandırıcılıktan 19 yıl hapis cezası

Kervansaray ailesinin otel davasında karar çıktı. Nitelikli dolandırıcılık suçundan eski yönetici Selim Sayılgan’a 19 yıl hapis cezası verildi.

Emlak Haberleri
16 Aralık 2022 - 14:34
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sahte evrakla otel gaspına ceza yağdı! Kervansaray davasında Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 19 yıl hapis cezası
Kervansaray Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer, eski yönetici Selim Sayılgan’ın rüşvet vererek hazırladığı sahte belgelerle şirkete ait gayrimenkulleri gasp ettiği gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı. Savcılık Sayılgan, noter başkatibi ve aracı hakkında dava açtı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada Selim Sayılgan dolandırıcılık ve evrak sahtekarlığı kapsamında 19 yıl hapse mahkum edildi.

Kervansaray Yatırım Holding AŞ yetkilisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer avukatı Mehmet Dedeoğlu aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Tümer, eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan'ın Hüseyin Kara vasıtasıyla Ankara 24. Noterliği Başkatibi olan Hasan Tokmak'a rüşvet vererek geçmişe dönük sahte kira kontratı düzenleterek resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği sözleşmeye dayanarak bu kişilerin Kervansaray Yatirm Holding AŞ'den Bursa ilinde bulunan iki oteli sahte kira sözleşmesi kontratına dayanarak gasp ettikleri ve gelirleri kendilerinin aldıklarını ileri sürdü. Tümer, şirketin halka arz edildiği, bütün yatırımların bu nedenle zarar uğratıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

2016’DA ALINAN KİMLİKLE 2013’TE İŞLEM YAPILMIŞ

Mahkeme kararında yer alan bilgilere göre, Selim Sayılgan’ın 2013 yılında yapılan noter işleminde 2016 yılında alınan kimlik kullanılmış. Yine vergi dairesi ve şirket hesaplarında yapılan incelemelerde 2013 yılında kiralama ve ödemelerle ilgili hiç bir kayda rastlanmadığı ortaya çıkmıştı. Bir dönem Selim Sayılgan tarafından yönetilen otelin basiretsiz yönetimiyle şirketi tam bir borç batağına soktu. Bir süredir şirket davalar, icralar, borçlar hatta tefecilerle gündeme geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Semih Sayılgan'a şüpheli işlemler nedeniyle suç duyurusunda bulunmuş ve ceza kesmişti. 

SUÇLARINI İTİRAF ETTİ

Noter aracısı Hüseyin Kara, Selim Sayılgan'dan sahte kira kontratının notere onaylatılması bakımından maddi menfaat temin ettiğini, bu iş karşılığında yarım milyon aldığını, noter Başkatibinin ise bu iş karşılığında rüşvet aldığı, bu kapsamda şüphelinin de sahte kira sözleşmesi bakımından şüpheli Hüseyin Kara vasıtasıyla Hasan Tokmak'in rüşvet verdiği ve bu suça iştirak ettiğini itiraf etti. Mahkeme kararından alınan bilgiye göre  dosyanın bilirkişi incelemesine gittiği, inceleme sonunda sahte olarak düzenlenen kira sözleşmesinin içeriğini kabul ettiği, bu kapsamda resmi evrakta sahtecilik suçunun işlenmesine diğer şüpheliler Hüseyin Kara, Hasan Tokmak, Ertan Sayılgan ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri, sahte olduğu tespit edilen noter onaylı kira sözleşmesinin birden çok tapu müdürlüğüne verilmek suretiyle zincirleme biçimde resmi evrakta sahtecilik suçunun işlendiği belirlendi. 

DOLANDIRICILIĞA HAPİS ÇIKTI

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda Selim Sayılgan nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, resmi evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay 15 gün, rüşvet verme suçundan 4 yıl hapse çarptırıldı. Noter başkatibi Hasan Tokmak; rüşvet-5 yıl 4 ay, resmi evrakta sahtecilik 5 yıl 7 ay, aracı Hüseyin Kara; rüşvet-3 yıl 4 ay, nitelikli dolandırıcılık-7 yıl 9 ay 12 gün, resmi evrakta sahtecilik 4 yıl 8 ay 7 gün hapse mahkum edildi.

GEREKÇELİ KARARIN TAMAMINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN

gerekçeli-karar_ankara-10.ağır-ceza-mahkemesi-2019-635E.pdf

EDİTÖR
Hakan R.A.
Hakan R.A.
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Kurum müjdeyi verdi,
Bakan Kurum müjdeyi verdi, "İlk Evim Arsa kura çekimi 1 Şubat sabahı başlıyor" İşte il il arsa kura çekiliş tarihleri
İstanbul Çekmeköy'de o markalı konut projesinde bir günde 150 üzerinde konut satıldı
İstanbul Çekmeköy'de o markalı konut projesinde bir günde 150 üzerinde konut satıldı
Yeni Konut Finansman Programı Resmi Gazete'de
Yeni Konut Finansman Programı Resmi Gazete'de
Yeni Levent projesinde Tadilat Yapı Ruhsatı ile 1019 bağımsız bölüme ulaştı
Yeni Levent projesinde Tadilat Yapı Ruhsatı ile 1019 bağımsız bölüme ulaştı
Son Haberler
Yerüstü su kalitesi yönetmeliği değişikliği Resmi Gazete'de
Yerüstü su kalitesi yönetmeliği değişikliği Resmi Gazete'de
Dahilde İşleme Rejimi Tebliği Resmi Gazete'de
Dahilde İşleme Rejimi Tebliği Resmi Gazete'de
Bakan Kurum müjdeyi verdi,
Bakan Kurum müjdeyi verdi, "İlk Evim Arsa kura çekimi 1 Şubat sabahı...
Tapuda eksik ve düşük beyana ne kadar ceza ödenir?
Tapuda eksik ve düşük beyana ne kadar ceza ödenir?
BDDK'dan flaş sermaye yeterlilik ölçümü rasyosu güncellemesi
BDDK'dan flaş sermaye yeterlilik ölçümü rasyosu güncellemesi
Metrocity AVM'de korkutan yangın! Meterocity Alışveriş Merkezi'nden yükselen dumanlar Anadolu yakasından görüldü
Metrocity AVM'de korkutan yangın! Meterocity Alışveriş Merkezi'nden yükselen dumanlar Anadolu yakasından görüldü

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya Yayıncılık 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim