İmar Barışı kapsmaında yapı kayıt belgesi başvuruları için süreç Cuma günü itibariyle başlıyor. Yapı Kayıt Belgesi alacaklar bu habere dikkat! 13 milyondan fazla yapının imar barışı başvurusu için süreç Cuma sabahı itibariyle başlıyor.İmar Barışı kapsamında binalara verilecek geçici "Yapı Kayıt Belgesi" için usul ve esaslar düzenlendi ve resmi gazetede 6 Haziran 2018 itibari ile yayınlandı. Müracaatlar nereye yapılacak, Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanacak, Hazineye ait taşınmazların üzerindeki yapılar için hesaplama nasıl olacak ve yalan beyanla bildirim yapanlar hakkında yapılacak işlemler uygulama yönetmeliği ile netleşmiş oldu. Yapı Kayıt Belgesi başvurusu ile birlikte İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de yeni bir dönemin kapıları aralanmış olacak. Devlet ile millet İmar Barışı ile barışacak, mahkemelerde açılan milyonlarca dava düşecek...Emlak Pencerem / Emlak Haberleri merkezi - 7 Haziran 2018 - İstanbulYapı kayıt belgesi başvuruİmar ve iskana uygun yapılmayan her çeşit yapı öncelikle imar barışı kapsamında değerlendirilmek üzere Yapı Kayıt Belgesi almalıdır. İmar barışı süreci bununla başlayacaktır. 1 - Yapı Kayıt Belgesi almak için yapı malikin kendisi, birden fazla yapı maliki olması durumunda maliklerden herhangi biri ya da vekil tayin edilecek kişi başvuru yapabilir. Başvurular e-devlet üzerinden beyana dayalı olarak yapılabileceği gibi Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da yapılabilir. 2 - Yapı Kayıt Belgesi almak için e-devlet üzerinden yapılacak başvurularda, başvuru formunun tam ve eksiksiz doldurulması gerekiyor. Form doldurulduktan sonra süresi içinde Yapı Kayıt Belgesi için gerekli harcın yatırılması gerekiyor. Ödeme yapıldıktan sonra yapı sahibi, geçici Yapı Kayıt Belgesini e-devlet üzerinden alabilecektir. 3 - Yapı Kayıt Belgesi için başvuru Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da yapılabilecek. Yardım almak, formu eksiksiz doldurmak için yapı sahiplerinin kurum ve kuruluşlara müracaat etmesi halinde, kurumca eksiksiz doldurulacak form onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderilecek. Onaylanan formun bir nüshasının yapı sahibine verilmesi gerekir. 4 - Yapı Kayıt Belgesi birden fazla düzenlenemez. Birden fazla yere başvuru yapılamaz. Her yapı için sadece geçici bir Yapı Kayıt Belgesi düzenlenecektir.5 - Yapı Kayıt Belgesi 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31/10/2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.- - Yapı Kayıt Belgesi bedeli hesaplaması nasıl yapılır?- İmar Barışı ile 50 yıllık kangrenin çözüm aşamaları- İmar Barışı Resmi Gazete`de (Yapı Kayıt Belgesi düzenlemesi)- Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar 2018- İmar Barışı e-Devlet üzerinden yapılabilecek- İmar Barışı başvurusunda bunu yapan yandı- Yapı Kayıt Belgesi nereden alınır?
Emlak Haberleri
07 Haziran 2018 - 09:00
Güncelleme: 07 Haziran 2018 - 10:23
Yapı Kayıt Belgesi başvurusu başlıyor
Milyonlarca yapıyı ilgilendiren, milyonlarca vatandaşın beklediği İmar Barışı nihayet çıktı. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları ise bu Cuma başlıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi alacaklar ne yapacak, nereden alacaklar? Nereye başvuru yapılacak YKB için işte ayrıntılar.
Emlak Haberleri
07 Haziran 2018 - 09:00
Güncelleme: 07 Haziran 2018 - 10:23
EDİTÖR

EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
İlginizi Çekebilir