• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Emlak Haberleri
  • Konut Projeleri
  • Konut Kredisi
  • TOKİ
  • Ekonomi
  • Emlak Rehberi Kimdir Nedir KİPTAŞ Konut Haberleri Yapı Sektörü Kentsel Dönüşüm Deprem AVM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Emlak Haberleri
  3. Gayrimenkulde yeni trend `Basitlik ve Konfor`
Emlak Haberleri
09 Şubat 2018 - 14:52

Gayrimenkulde yeni trend `Basitlik ve Konfor`

Servotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, gayrimenkulde ‘back-to-basics’ trendinin başladığını söyledi.

Emlak Haberleri
09 Şubat 2018 - 14:52
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gayrimenkulde yeni trend `Basitlik ve Konfor`
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de böyle bir eğilim olduğunu anlatan Ayla Heyfegil, bu genelleme her spesifik proje için geçerli olmasa da Servotel’in de birçok yeni projede bu trendlere uygun olarak yön verdiklerini ifade etti.

Emlak Pencerem / Emlak Haberleri merkezi - 9 Şubat 2018 - İstanbul

Gayrimenkulde ‘back-to-basics’i daha basit, daha ulaşılabilir ve daha yönetilebilir olmasına rağmen yaşam tarzının pratik gerçeklerine uygun, konforlu bir yaşam modeli olarak tanımlayan Ayla Heyfegil, şunları söyledi:

“Bu trend konutta olduğu kadar ofis ve otel tercihlerinde de ortaya çıkıyor. Bunun en büyük nedeni çalışma modellerinin değişmesi… Çünkü iş dışı yaşama verdiğimiz önem arttı ve giderek bu daha da artacak. Bunun en büyük nedeni de teknolojideki gelişmeler. Dijitalleşme ve mobil hayatın getirdiği kolaylıklar nedeniyle işlerimiz artık evimizden de yönetebileceğimiz bir hal aldı. Tabii bunu yapmak için yaşadığımız yeri basitleştirmek ve sakinleştirmek gerekiyor. Bu nedenle daha pratik, kolay ulaşılabilir, kalite anlayışını gerçek yaşamsal rahat, güven ve ihtiyaçlara odaklayan projelere ilgi arttı.”

İnsanların artık pratik ihtiyacın dışına taşan büyüklükler yerine bu ihtiyaçlar çerçevesinde sadece yeterli konforu veren alanlarda yaşamayı tercih ettiğini ifade eden Ayla Heyfegil, bunun en büyük nedeninin de ‘hayatı basitleştirme isteği’ olduğunu söyledi. Ayla Heyfegil, 10-15 yıl önce proje geliştirirken hem ofis hem de konutlar için daha geniş alanlar yaratmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayla Heyfegil, “Eskiden villa projeleri 300 metrekareden başlıyordu. Şu anda ise 150 metrekarelerdeki talepte büyüme görüyoruz. Ev arayanlar, büyük evde kaybolma duygusu yaşamamak için daha içe dönük ve kendi başlarına yönetebilecekleri daire ve müstakil yaşamları tercih ediyorlar. Böylece satın alma ya da kiralama maliyetini düşürürken, giderlerini de önemli oranda azaltmış oluyorlar. Ofisler ve oteller için de daha optimum boyutlu projeler öne çıkıyor” dedi.

Gayrimenkul satın alma trendinin değiştiğini anlatan Ayla Heyfegil, yatırım amaçlı satın almaların devam edeceğini, ancak gayrimenkul üretiminde yatırım için alacakların değil, yaşamak için konut ya da ofis alacakların hedeflenmesinin doğru olduğunu söyledi.

Müşterilerin satın alacağı gayrimenkulü ve ortamını önce deneyimlemek istediğini ifade eden Heyfegil, bu nedenle konutta ‘önce kirala, sonra al’ kampanyalarının önümüzdeki dönemde daha fazla görüleceğini anlattı. Gayrimenkul yatırımlarında alternatiflerin arttığına da dikkat çeken Ayla Heyfegil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de çok yeni olmasına rağmen yatırımcılar artık gayrimenkulü direkt satın almak yerine, gayrimenkul yatırım fonları aracılığıyla belki de mevcut paralarının yetmeyeceği gayrimenkullere ortak olabiliyorlar. Gayrimenkul yatırım fonlarının sayısı ve bilinirliği arttıkça bu konuda ciddi bir eğilim olacağını düşünüyorum.”

Yeni geliştirilen gayrimenkul projelerinde hedef kitlenin trendlere göre yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ayla Heyfegil, özellikle son beş yılda üretilen projelerin alıcı segmentine bakılmaksızın ağırlıkla lüks algısına hitap ettiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde erişilebilir projelerin artması gerektiğine dikkat çeken Heyfegil, “Bu hedef kitle, yaşamak için ev almak istiyor. Bu nedenle satın alma gücüne uygun, konforlu, kolay ulaşılabilen projeleri tercih ediyor. Servotel olarak söz konusu hedef kitlenin ihtiyaçlarını belirlemek için araştırma sonuçlarını dinamik olarak analiz ediyoruz, yorumluyoruz ve ne istediklerini çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki dönemde üst segmentte yer alan projelerimizin yanı sıra söz konusu hedef kitlenin yaşam modeline göre gayrimenkuller geliştireceğiz” diye konuştu.

Servotel’in 30 yılı aşkın süredir gayrimenkul ve turizm alanında danışmanlık verdiklerini ifade eden Ayla Heyfegil, Türkiye’nin lider projelerinde imzalarının olduğunu söyledi. Dünyanın 43 ülkesinde çalıştıklarını hatırlatan Heyfegil, son dönemde birçok ülkedeki otel ve karma projelere ilaveten sadece konut sektöründe de Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Montenegro, Kıbrıs ve Gürcistan'da proje geliştirme danışmanlığı verdiklerini anlattı.

EDİTÖR
Hakan.A
Hakan.A
EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fuzul, GYO oluyor! Halka arz süreci başladı...
Fuzul, GYO oluyor! Halka arz süreci başladı...
Bakan Kurum, eş zamanlı diyerek 17 bin 902 deprem evleri için teslim tarihini verdi
Bakan Kurum, eş zamanlı diyerek 17 bin 902 deprem evleri için teslim tarihini verdi
Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihale tarihi belli oldu
Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihale tarihi belli oldu
Cer Loft ikinci etabı satışa çıktı
Cer Loft ikinci etabı satışa çıktı
Son Haberler
BDDK 2 banka, 1 katılım bankası için faaliyet izni verdi
BDDK 2 banka, 1 katılım bankası için faaliyet izni verdi
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN
Resmi Gazete 25 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren kararlar neler?
Resmi Gazete 25 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe giren kararlar neler?
Fuzul, GYO oluyor! Halka arz süreci başladı...
Fuzul, GYO oluyor! Halka arz süreci başladı...
Resmi Gazete 24 Mart 2023 tarihinde hangi kararlar yürürlüğe girdi?
Resmi Gazete 24 Mart 2023 tarihinde hangi kararlar yürürlüğe girdi?
Yurt Dışı Pazarlarda, Türk Gayrimenkul Şirketleri Taahhütten Geliştirme ve Yatırıma Geçmeli
Yurt Dışı Pazarlarda, Türk Gayrimenkul Şirketleri Taahhütten Geliştirme ve Yatırıma Geçmeli

Ana Sayfa
Emlak Haberleri
Konut Projeleri
Konut Kredisi
TOKİ
Ekonomi
Emlak Rehberi
Kimdir Nedir
KİPTAŞ
Konut Haberleri
Yapı Sektörü
Kentsel Dönüşüm
Deprem
AVM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
  • Deprem
  • Ekonomi
  • Emlak Haberleri
  • Emlak Magazin
  • Emlak Rehberi
  • Güncel
  • Kentsel Dönüşüm
  • Kimdir Nedir
  • Konut Kredisi
  • Konut Projeleri
  • TOKİ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © EP Medya 2008 Tüm hakları saklıdır. İstanbul / Türkiye

Yazılım: Tumeva Bilişim